
Kaneelsuiker-croissantcake
Warm, zoet en onweerstaanbaar: deze kaneelcake van croissantdeeg is een echte traktatie! Onverwachts visite of op zoek naar iets makkelijks én lekkers voor bij de koffie? Met maar een paar ingrediënten tover je zo deze heerlijke kaneelcake op tafel. De combinatie van krokant croissantdeeg, gesmolten roomboter en kruidige kaneelsuiker zorgt ervoor dat je van deze kaneelsuiker-croissantcake bijna niet kunt afblijven. Binnen een half uurtje staat hij al op tafel – warm is-ie het allerlekkerst, maar afgekoeld is hij ook nog steeds om te smullen!
Ben je een echte zoetekauw? Dan is deze kaneelsuiker-croissantcake helemaal jouw ding. Maar delen mag natuurlijk altijd.
lngrediënten
Voor 8 personen
-
240 gram croissantdeeg, koelvers
-
75 gram roomboter, gesmolten
-
100 gram donkere basterdsuiker
-
1 eetlepel gemalen kaneel
Benodigdheden
- Cakevorm, 25 cm (ingevet)





Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het deeg uit en druk de naden dicht. Bestrijk het deeg met 60 g gesmolten roomboter. Meng de basterdsuiker met de kaneel. Houd 1 el apart en verdeel de rest over het deeg. Rol het deeg vanaf de lange kant op, vouw de rol dubbel en draai de strengen om elkaar heen als een spiraal. Leg de deegspiraal in de cakevorm. Bestrijk het deeg met de laatste 15 g roomboter en bestrooi met de rest van het kaneelsuiker mengsel. Bak het croissantdeeg in de oven in 20-25 min. lichtbruin en gaar. Snijd de cake in plakken en serveer warm of op kamertemperatuur.
Bereidingstip
Laat de kaneelsuiker-croissantcake een beetje afkoelen in de vorm voordat je hem uit de vorm haalt en serveert.
